Polityka prywatności i polityka plików cookies obowiązuje od dnia 1 września 2016 roku

Szanując prywatność naszych Usługobiorców i odwiedzających stronę www.joinposter.com, prezentujemy informacje na temat przyjętej przez nas polityki prywatności oraz polityki plików cookies.

§ 1

W celu uzyskania pełnego dostępu do usługi oferowanej na stronie www.joinposter.com przez Pos Poland Sp. z o. o. z/s w Krakowie wskazane jest dokonanie przez Usługobiorcę rejestracji poprzez wypełnienie Formularza rejestracyjnego. Rejestracja umożliwi korzystanie z usługi. Formularz zawiera szereg kategorii obejmujących między innymi dane pozwalające na określenie tożsamości użytkownika (dane osobowe).

§ 2

Dane osobowe zawarte w Formularzu rejestracyjnym, jak również inne zebrane przez nas dane osobowe Usługobiorców przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez nich zezwolenia oraz wymogami prawa polskiego, w szczególności w zgodzie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133, poz. 883 z późn. zm.), oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204).

§ 3

Zbiór zgromadzonych danych osobowych Usługobiorców traktowany jest jako wydzielona baza danych, przechowywana na serwerze w specjalnej strefie bezpieczeństwa, zapewniającej właściwą ochronę. Pełen dostęp do bazy danych posiada jedynie niewielka liczba upoważnionych pracowników Pos Poland Sp. z o. o. z/s w Krakowie zajmująca się administracją bazy, oraz pracownicy firm, który dane osobowe zostały powierzone do przetwarzania.

§ 4

Każdemu Usługobiorcy, który wypełnił Formularz rejestracyjny czy w inny sposób udostępnił nam swoje dane osobowe zapewniamy dostęp do dotyczących go danych w celu ich weryfikacji, modyfikacji lub też usunięcia.

§ 5

Pos Poland Sp. z o. o., jako właściciel usługi oferowanej poprzez stronę www.joinposter.com, nie sprzedaje i nie udostępnia zgromadzonych danych osobowych Usługobiorców innym podmiotom, instytucjom lub osobom trzecim, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie Usługobiorcy, na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań, lub na podstawie zawartych umów . Możemy jednak ujawnić współpracującym z nami serwisom internetowym czy agencjom reklamowym opracowane przez nas zbiorcze, ogólne zestawienia statystyczne. Zestawienia takie dotyczą głównie oglądalności naszej strony i nie zawierają danych pozwalających na identyfikację poszczególnych Usługobiorców.

Polityka plików cookies

§ 1

Strona www.joinposter.com nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

§ 2

Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Usługobiorcy Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych serwisów. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

§ 3

Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Usługobiorców pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Pos Poland Sp. z o. o. z/s w Krakowie, ul. Salwatorska 14 lok. nr 310A, 30 – 109 Kraków, NIP: 6772406662, REGON: 365115200, KRS: 0000631380, o kapitale zakładowym 5.000 zł (pięć tysięcy zł).

§ 4

Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

  1. Dostosowania zawartości strony internetowej do preferencji Usługobiorcy oraz optymalizacji korzystania ze strony internetowej; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Usługobiorcy i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb
  2. Tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Usługobiorcy Serwisu korzystają ze strony internetowej, co umożliwia ulepszanie jej struktury i zawartości
  3. Utrzymanie sesji Usługobiorcy (po zalogowaniu), dzięki której Usługobiorca nie musi na każdej podstronie ponownie wpisywać loginu i hasła.

§ 5

W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Usługobiorcy. Usługobiorcy mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Usługobiorcy. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

§ 6

Pos Poland Sp. z o. o. informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej www.joinposter.com.

§ 7

Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Usługobiorcy wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z nim serwisy reklamodawców oraz partnerów.

§ 8

Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w menu przeglądarki internetowej.



Zaloguj się do Poster

Zapomniałeś nazwy swojej subdomeny w Poster?
Strona korzysta z plików cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich użycie. Nie pokazuj więcej tego komunikatu